Piknik u vinogradu

Ovaj tekst bi mogao da počne kao reklama Top shop-a – kolač u tiganju? NEMOGUĆE!… pa su nam na kraju ipak dokazali da je moguće.

Tako ću i ja ovim tekstom do kraja otkriti da je moguće da upoznaš sve tajne koje se kriju u jednoj boci vina.  Kako? Pa polako, uz malo strpljenja. I ne skroluj na kraj teksta odmah!

Otkrivanje počinje kao jedinstveni Vinski događaj, degustacija, uparivanje vina i hrane… Slaganje ukusa, aroma, tekstura na malo drugačiji način – u vidu piknika.

Zašto baš piknik?

Oduvek sam volela piknike. Kao mala sa bakom i bratom sam išla na piknik: ćebe, pita od višanja, domaći sok od višanja i plastične čaše. Brat i ja sa biciklom, a baka polako peške. Nismo išli daleko, na malo parče zelene površine odmah ispod kapije našeg dvorišta. Veliki događaj za nas tada. Nešto što i dan danas pamtim kao najlepša sećanja svog detinjstva. Braon-karirano ćebe i uživanje u lenčarenju, jelu, trčanju po travi… Uživanje u tako velikim, a jednostavnim stvarima.

Jedne avgustovske subote svoje dečije igrarije sam ostvarila u vinogradu u Banoštoru. Doduše, pomalo sam ih uozbiljila i prilagodila sadašnjim godinama, ali i dalje sa istim ciljem – da uživam u jednostavnosti i stvarima koje volim.

Odabrana ekipa ljubitelja vina, mnogo dobre energije i dobrih vina. – MG

Bio je to piknik u vinogradu sa pogledom koji oduzima dah (već sam pisala o ovom vinogradu nadomak Novog Sada – tekst možeš pročitati ovde).

Moje upoznavanje sa njim je rezultiralo ljubavlju na prvi pogled, a posmatrajući lica i oduševljenja drugih ljudi koji su se susreli sa pogledom na horizont gde se spajaju vinogradi sa Dunavom, a Dunav sa nebom, shvatila sam da se nisam samo ja zaljubila.

Upoznavanje sa vinarijom Fruškogorski vinogradi

Izlet smo započeli obilaskom proizvodnog dela Fruškogorskih vinograda i barik podruma – koji su posle vinograda, glavno mesto nastanka magije.

Tu nas je dočekala Jelena, tehnolog vinarije uvek spremna na priču i nesebično deljenje znanja o vinima. Provela nas je kroz dvorište, a zatim nastavila da nas upoznaje sa prozivodnjom kroz salu sa tankovima gde trenutno odležavaju bela vina i poneko crveno.

2 thoughts on “Piknik u vinogradu

  1. Magnam necessitatibus quas dolorem corporis quasi minus. Impedit et voluptate odit ut aut. Quia saepe doloremque provident sunt magnam iusto.

    Rem minus dolorum sequi animi sed alias quo. Dolore corporis dolorum porro. Nesciunt nulla ut est autem. Velit cumque et voluptatibus.

    Incidunt eaque rerum temporibus quia ut distinctio et. Omnis ut minus consequatur ipsa magnam fugit maiores. Nemo qui ex aut nihil. Voluptate eligendi officiis commodi exercitationem repellat magnam enim sed.

  2. Et qui ad hic mollitia voluptatum quia deserunt. In labore sapiente odit quo mollitia dolores. Assumenda exercitationem deleniti veritatis.

    Facilis perferendis vel enim eaque nemo dolore dicta. Rerum quo molestiae sunt qui. Saepe quis quaerat debitis soluta tenetur. Sapiente consequuntur voluptatum voluptas ea officiis.

Comments are closed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top